Neodolatelné čínské knedlíčky

Množství knedlíčků cca 40 – 50 ks
Doba přípravy směsi: 30 minut
Doba přípravy knedlíčků: cca 45 minut

Knedlíčky jsou vařené ve vodě, což dává knedlíčkům šťavnatou chuť. Nicméně je můžete dělat v páře nebo je také smažit. Navíc směs si můžete jakkoliv poupravit i do vegetariánského způsobu. Nicméně tento recept je s masem přesně tak, jak mě ho naučil kamarád z Číny během mého studia Anglii.
V Číně prý knedlíčky většinou kupují na tržnici anebo minimálně kupují těsto, v jiném případě by byla příprava ještě zdlouhavější. Proto pokud chcete dělat knedlíčky poprvé, doporučuji těsto koupit. Dá se sehnat v Čínských marketech a někdy pod názvem dumplings pastry.

Bude potřeba:

  • 500 g vepřové mleté maso
  • Půl hlávky čínského zelí (nebo salátu)
  • 1 jarní cibulky
  • 1 mrkev
  • 1 lžíce ústřicové omáčky
  • 1 lžíce (nebo podle chuti) sójové omáčky
  • Špetka cukru
  • 2 vejce

Postup:

Uvařenou rýži smícháme se sójovou a ústřicovou omáčkou. Není třeba solit. Mleté maso smícháme s najemno nakrájenými kusy mrkve, čínského zelí, cibulkou a vytvoříme směs. Přidáme do směsi špetku cukru, vejce a opět promícháme.

Otevřeme těsto na knedlíčky a vezmeme si jeden plátek těsta do dlaně, vložíme směs (asi lehce před půlku lžíce) doprostřed těsta a lehce potřeme okraje těsta vodou, aby se těsto mohlo spojit. Z jednoho rohu začínáme skládat těsto jako harmoniku a tím postupně uzavíráme knedlíček. Pokud se spoje jen lehce odchlipují, nelamte si s tím hlavu. Směs by neměla ani při vaření vytéct s malými otvory.
Pokud máme všechny knedlíčky hotové, vložíme je do vroucí vody. Vaříme asi 10 minut. Knedlíčky lehce změní vzhled tím, že bude těsto lesklejší.

Leave a Comment